Въоръжен нападател взе заложници при обир на бижутериен магазин в град Монпелие в южната част на Франция, предаде АФП. Новият случай стана по-малко от час след развръзката на двойната заложническа криза по-рано, свързана с атентата срещу сатиричното издание „Шарли Ебдо”.

Две жени са взети за заложници в магазин за бижута в центъра на града. Полицията е обградила района. На място са и градският прокурор и кметът на Монпелие.

Малко след 17:00 часа българско време полицията получила сигнал за присъствието на въоръжен мъж в малка бижутерия на тясна уличка близо до големи скъпи магазини. Кварталът в центъра на града е блокиран в голям периметър.

Според Russia Today грабителят е взел за заложници две продавачки в магазина и ги заплашва с пистолет. При инцидента няма убити или ранени, посочва регионалното издание Midi Libre.

Похитителят, който влязъл в магазина с качулка на главата, не е идентифициран. Към 22:00 часа елитни полицаи от Групата за намеса на националната полиция от Марсилия са пристигнали на място.

Прокурорът Кристоф Баре заяви пред Midi Libre, че този случай няма нищо общо със събитията в Париж от последните близо три денонощия.

Съседните сгради са евакуирани, а електричеството бе прекъснато, за да се подготви полицейския щурм на магазина.