Въоръжен с нож мъж е нападнал служители в централното полицейско управление на Париж и e бил застрелян от полицията, съобщава френската телевизия Бе Еф Ем. Според Би Би Си нападателят е убил четирима полицаи. 

Засега няма официално изявляние от страната на парижката полиция, отбелязва БибиСи, но "Франс прес" също съобщава за четирима убити служители на реда, цитирайки свои полицейски източници.

Сред жертвите има и една жена, но не се уточнява нейната самоличност. Охраната във всички полицейски управления в Париж е засилена.

Снимка: Ройтерс

Впоследствие стана ясно, че нападателят е полицейски служител. Името на нападателя не се споменава, но според Би Би Си самият той е бил полицай, а "Франс прес" уточнява, че е работел в Дирекцията за разузнаване на префектурата. Разследва се версията за личен конфликт, уточняват източниците от полицията.

Нападателят е имал 20 години стаж и проблеми с началника на отдела си. Разследващите изключват версията за терор като мотив за нападението.

Парижкият кмет Ан Идалго потвърди в "Туитър", че "няколко души" са били убити при атаката, която е била извършена в близост до туристически забележителности като катедралата "Нотр Дам". Идалго изказва своите съболезнования на семействата на загиналите.

Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

Според сведенията, нападателят е влязъл в сградата и е започнал да напада полицаи с хладно оръжие. Колега на ранените полицаи е застрелял нападателя в двора на централното полицейско управление, според информация на френската телевизия Бе Еф Ем. Според други местни медии още двама или трима полицаи са ранени по време на нападението. 

Станцията на метрото в близост до централата на парижката полиция е затворена от съображения за сигурност, а над префектурата летят спасителни медицински хеликоптери съобщава „Ройтерс”.

Снимка: Ройтерс

На мястото на инцидента са френският премиер Едуар Филип и министърът на вътрешните работи Кристоф Кастание.