Ваксинационен маратон започва в Букурещ. Шест ваксинационни центъра ще работят денонощно до понеделник сутринта.  Още от първите часове пред тях са се извили опашки от желаещи да се имунизират, телевизия Диджи24. Над 1000 души са били ваксинирани през първите два часа на маратона.

Шестте ваксинационни центъра се намират на различни места в столицата, включително в изложбения център Ромекспо, в Националната библиотека, в Двореца на децата и на други места.

Снимка: БГНЕС / EPA

Президентът Клаус Йоханис отправи нов призив за ваксинация на населението, като даде пример със страните от Западна Европа, където степента на ваксинация в достигнала 80%-90%.

През последното денонощие Румъния регистрира 15 410 нови случая на коронавирусна инфекция при направени 66 076 теста. Починали са още 357 души, а 1848 се намират в интензивни отделения.

Снимка: БГНЕС / EPA

Националният комитет за извънредни ситуации в момента обсъжда въвеждането на нови ограничителни мерки. Предвижда маската да стане задължителна навсякъде - както на открито, така и на закрито.