За да бъдат подслонени бездомни хора в Сан Франциско, но при спазване на социална дистанция, беше създаден лагер „Село за безопасен сън“. На метри от кметството на града бяха поставени палатки, оградени с бял тебешир.

Снимка: Reuters

Същата мярка се прилага и в парк в Бруклин, Ню Йорк - там тревата е разграфена на кръгове,а местните приветстват креативното решение.
  
И докато властите търпят сериозни критики за справянето си с пандемията, президентът Доналд Тръмп коментира първенството на Съединените щати в глобалната статистика.

„Това, че имаме много случаи на заразени, не е задължително лошо. Аз смятам, че е добре, защото означава, че тестването ни е много по-добро. Гледам на тази статистика като на „значка на честта“.

Снимка: Reuters

Досега в страната са направени над 12,5 млн. теста. Това обаче не я поставя на челно място по брой тестове на глава от населението. По този показател Съединените щати са 16-ти в света след Исландия, Нова Зеландия, Русия и Канада.

А пандемията продължава да бушува в Латинска Америка. Бразилия отбеляза нов рекорд в броя на починалите от коронавируса за денонощие - 1179 души.

Снимка: Reuters

Страната вече е трета в света по брой заразени след Съединените щати и Русия. От Вашингтон Доналд Тръмп обмисля да наложи забрана за влизане в САЩ от латиноамериканската страна.