Едва ли има човек на планетата, който вече да не е чул или разбрал за всичко случващо се около пандемията заради новия коронавирус.

Всъщност, има. Участниците в немското издание на риалитито „Биг Брадър“ нямат представа какво се случва във външния свят.

14 души влязоха в къщата преди повече от месец, когато в началото на февруари бяха регистрирани първите случаи на COVID-19 извън първоначалното огнище – град Ухан, пише Би Би Си.

В момента в Германия потвърдените случаи на заразата са близо 7000, а смъртните случаи са 14. Освен това страната затвори границите си с Франция, Австрия, Дания, Люксембург и Швейцария.  

Участниците ще бъдат информирани за пандемията на живо тази вечер след критики в социалните мрежи, че телевизия SAT 1 не известява на участниците за извънредната ситуация. Освен това четирима души, които влязоха в къщата на 9 март, получават указания да не говорят за коронавируса.

Решението на телевизията да съобщи какво става извън къщата е взето след консултации с близки на участниците. Те ще могат да задават въпроси към водещия и лекаря на предаването и ще видят видео на близките си.

Политиката на SAT 1 позволява състезателите да се информират за външния свят само ако близък роднина или приятел почине.

В кандското издание участниците започнаха да се усъмняват, че нещо се случва, тъй като от 12 март не чуват публиката, която обикновено е събрана в студиата, при които се гласува изгонването на участник.

Въпреки това от продуцентската компания „Глобъл ТВ“ са решили да дават актуална информация на хората в къщата и са ги успокоили, че близките им са в добро здраве.

В Бразилия 20-тото издание на „Биг Брадър“ тече от 21 януари и се очаква да продължи до края на април. Би Би Си пише, че и там най-вероятно участниците не знаят за COVID-19, но има опити, които целят да се установи дали те ще бъдат информирани.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!