Тече усилена подготовка за традиционния парад в Ню Йорк по случай Деня на благодарността. Балоните вече са поставени на позиция. Освен пуйката, фестивалът е един от символите на празника за американците.

Снимка: Reuters

92-рото издание на Парада на балоните ще започне утре около 9ч. местно време. Историята му започва през 20-те години на XX век в голямата търговска верига „Macy’s”. Част от служителите, потомци на имигранти, решават да засвидетелстват принадлежността си към своята родина и организират шествие на най-големия американски празник – Денят на благодарността.

Снимка: Reuters

Маршрутът на огромните играчки и балоните е близо 4 километра. Започва от „Централ парк”, преминава през „6-то Авеню” и завършва при магазин „Macy’s” на площад „Хералд”.

Снимка: Reuters

Участие в парада тази година ще вземат Али Брук, мъпетите от улица „Сезайм”,  Джон Леджънд, Леона Луис, Рита Ора и други. 12 духови оркестъра и няколко танцови групи от цялата страна ще бъдат част фестивала.

Снимка: Reuters

Синоптиците предупреждават, че тази година се очакват отрицателни температурни рекорди. Ако скоростта на вятъра премине 56 км/ч, балоните няма да бъдат пуснати във въздуха. За последно те са останали на земята през 1971 г.