Синът на известния испански актьор Родолфо Санчо е осъден на доживотен затвор за убийството на колумбийски пластичен хирург, след което е разчленил тялото му, съобщава високопоставен полицейски служител.

Снимка: EPA

Съдът призна за виновен Даниел Санчо – готвач, който прави видеоклипове в YouTube, по три обвинения – предумишлено убийство, укриване на тяло и укриване на чужди документи.

Убийството на Едвин Ариета Артеага е извършено миналата година в хотелска стая на в тайландски ваканционен курорт край бреговете на Южен Тайланд. Санчо бе арестуван през август миналата година, скоро след жестокото престъпление.

По време на съдебния процес в четвъртък стана ясно, че 30-годишният мъж е убил Артеага, след като двамата се скарали, и е поставил части от тялото му в найлонови торбички, след което ги е изхвърлил на острова.

Даниел Санчо е бил заплашен от смъртно наказание, но съдът на остров Кох Самуи е заменил присъдата с доживотен затвор заради съдействието му по време на процеса, пише Си Ен Ен.

Снимка: EPA

Той признава, че е убил Ариета, но настоява, че това не е било умишлено, като казва, че е действал „от силен гняв“, заяви полицейският полковник Пайсан Сангтеп, който присъства на изслушването.

Снимка: EPA

Даниел Санчо твърди, че е убил Ариета при самозащита, и признава, че е скрил тялото, предава агенция Франс прес. Мъжът отрича да е унищожил паспорта на Ариета, който така и не е намерен.

 

Полицейският полковник Пайсан Сангтеп обаче заяви, че доказателствата показват, че Санчо се е подготвял за убийството, което навежда на мисълта, че то е било умишлено.

„Преди да извърши убийството, обвиняемият е купил нож, ръкавици, найлонови торбички, торби за боклук, (гъба за почистване), нож за рязане и трион“, разказа той.

Преди престъплението Санчо си е резервирал стая в хотел, различен от този, в който е станало убийството на пластичния хирург, допълни полицаят.

Родителите на Санчо, Силвия Бронхало и Родолфо Санчо, които са актьори, се явиха в съда. Родителите на загиналия пластичен хирург не са присъствали в съдебната залата.

Снимка: Reuters

Родолфо Санчо е едно от най-разпознаваемите лица от малкия екран в Испания. Участвал е в хитовите сериали „Министерството на времето“ и „Изабел“.

Снимка: Reuters

В съдебната зала Даниел Санчо е носил маска на лицето си. Адвокатът му, Маркос Гарсия-Монтес, заяви пред репортери, че ще обжалва присъдата пред по-висша инстанция съгласно тайландското законодателство.