Мъж от Измир, Западна Турция, е бил задържан от полицията, след като „на майтап“ се представил за атентатор, предаде агенция Доган.

23-годишният мъж се обадил на линията за спешна помощ на полицията и съобщил регистрационния номер на собствения си автомобил, като казал, че с колата пътуват въоръжени лица с взривно устройство.

Полицията открила и спряла автомобила, но така и не намерила в него бомба.

Водачът е бил идентифициран като лицето, подало сигнала. При последвалия разпит мъжът признал, че действително го е направил „на майтап“.

Полицаите установили, че това не е първото подобно провинение на лицето, което и преди е съобщавало неверни данни на полицията.

Срещу него ще бъдат предприети законови действия.

Същевременно министерството на вътрешните работи на Турция съобщи, че над 440 задържани при антитерористични операции в страната през последната седмица са били поставени в ареста.

Турският вицепремиер Нуреттин Джаникли пък заяви, че Анкара си запазва правото да вземе мерки на територията на Ирак, за да се защити срещу терористичните заплахи, но вече няма да се налага да го прави, когато заплахите бъдат отстранени.