Млад мисионер от Щатите беше убит, след като се опитал да наложи християнството на изолирано племе, живеещо на остров в Индийския океан.

Световните агенции предадоха, че той е бил пронизан от стрела.

Островът Северен Сентинел е дом на сентинелците. Счита се, че те са най-изолираното племе в света, а индийските власти дори са забранили достъпа до острова на външни хора. Така сентинелците живеят по изцяло свои правила и без намеса от останалия свят. Нещо повече – настроени са изключително враждебно към другоземци.

Въпреки това 27-годишният Алън Чау от щата Алабама решил да пробва да се сприятели с тях, като за целта взел със себе си ножици, безопасна игла и топка за американски футбол като подарък за местните.

Според източник, близък до мисионера, той предприел опасното начинание, за да наложи на племето християнската вяра. В бележките си, които стигнали до цитирания източник, Чау написал да не се винят сентинелците, ако той бъде убит.

Мъжът стигнал близо до острова с помощта на рибари, а след това с кану до самото късче земя. Първият контакт с племето бил осъществен на 15 ноември, след което Чау се върнал на кораба на рибарите.

На 16 ноември мисионерът отново се отправил към острова, като този път оставил записките си на рибарите, за да ги предадат на близките му, в случай че не се върне.

На следващия ден рибарите видели как племето влачи тялото на Чау на плажа и го заравя в пясъка.

Според някои източници за опасното приключение мъжът платил на рибарите 25 хиляди индийски рупии, което се равнява на 350 щатски долара.

От снимките на приключенеца в „Инстаграм” се вижда, че той е посещавал Индия няколко пъти през последните години, като същевременно се е занимавал и с мисионерската си дейност.