Италия се прости с 18 от жертвите на рухналия мост в Генуа. По време на траурната церемония спасителите откриха телата на още четирима загинали. По-късно 36-годишен румънец, пострадал при инцидента, почина в болницата "Сан Мартино". Така общият брой на потвърдените жертви е 43.

Паметта на загиналите беше почетена от президента Серджо Матарела и още двама министри.

Президентът на Италия, членове на италианското правителство и футболисти от двата най-големи генуезки футболни клуба  –"Дженоа" и "Сампдория" – бяха посрещнати с аплодисменти днес на траурната церемония с държавни почести за жертвите на рухналия мост Моранди, в деня на национален траур, предаде ДПА.

Снимка: Reuters

Заради траура италианската футболна лига отложи мачовете, насрочени за уикенда.

Снимка: Reuters

Най-силни аплодисменти получиха популистките лидери и вицепремиери Матео Салвини и Луиджи Ди Майо, както и президентът Серджо Матарела, който преди церемонията разговаря няколко минути със семействата на жертвите, добавя ДПА.

Снимка: Reuters

Близките на някои от загиналите отказаха държавно погребение, в знак на протест срещу бездействието на властите, допуснали трагедията.

Пожарникари са открили телата на деветгодишно момиченце и родителите му в колата им, която е била смазана от рухналия мост.

Снимка: Reuters