Да наблюдаваш диви животни толкова близо до теб, сякаш си на сафари в Африка. Да изучаваш богатствата на Амазонка и дълбините на океаните. Да се разхождаш по арктически ледник - и всичко това, докато стоиш на едно място.

Това е приключението, което могат да преживеят посетителите на най-стария увеселителен парк в Париж. "Потапянето в дивото" дава жива картина на най-отдалечените и екзотични места, пренасяйки ги там чрез комбинация от виртуална реалност и аудио-визуални технологии.

Кадрите са заснети с 360-градусови видеокамери, а целта е разходката из дивото да бъде забавна и едновременно с това - образователна.

С проекта "Потапяне в дивото" ни се иска да накараме хората да опознаят, да се влюбят в тези животни! Ние използваме съвременните технологии така, че буквално да ни телепортират сред животните, сред дивото - сред океана, шимпанзетата, зебрите, за да се почувстваме така!

Вече не водим животните при парижани, а водим парижани на едно невероятно пътуване, в което само да открият животните - при това без да напускат Париж! Това, което искаме да постигнем с тази атракция е да наситим нашите посетители с емоции, да осъзнаят колко е важно и неотложно да спасим дивата природа.