Хванаха и затвориха в килия 600-килограмов крокодил, тормозел жителите на австралийския остров Батърст. Той се хранел основно с кучета. Това съобщи австралийският портал „Найн нюс”.

Властите оставили животното в ареста на местния участък. А влечугото е „обвинено” в изяждането на 12 кучета и нападение над рибар. "Присъдата" скоро била произнесена и крокодилът е преместен във ферма.

Местни жители споделиха, че са виждали влечугото да преследва хора.

„Изяде всички кучета, а има и много деца в околността, които се къпят във водата. Беше въпрос на време да изяде някой малчуган”, споделя един от притеснените родители.

Огромният хищник ще остане в специална ферма за крокодили в компанията на женски от своя вид. Влечугото ще живее още 50 години, смятат специалисти.

Не навсякъде по света обаче крокодилите са смятани за опасни.

В индийско градче в началото на януари жители погребаха своя, по думите им - приятел - крокодила Гангарам, умрял от естествена смърт на цели 130 години.

На погребението на влечугото дошли над 500 човека, по данни на индийското издание „Хиндустан Таймс”.

Имало е и цяла траурна процесия. Тялото на крокодила е докарано до гроба му с трактор, обсипан с цветя.

По думите на жителите - децата дори без проблем плували до един от най-опасните хищници в света, без да се притесняват за живота си. Индийците хранили своя приятел с ориз и боб. Смятат да му направят и паметник.