Маруся Харкати е от Франция и е на 24 години. Преди около две години и половина пристига в Манчестър, за да подобри английския си. 

Тя е и меломан – слуша на живо любимите си изпълнители когато идват в града за участие.

В нощта на 22 май Маруся е на концерта на Ариана Гранде със своя приятелка. Този път обаче концерът се е различавал от другите по това, че публиката е била съставена предимно от деца и юноши, някои от тях – придружени от родителите си. Признава, че е била леко нервна преди събитието.

„Аз и моята приятелка много харесахме новия й албум и го слушахме заедно. Когато чухме, че тя идва в Манчестър, решихме, че ще е хубаво да посетим неин концерт. Взехме билетите около два часа преди концерта и бяхме развълнувани.“, разказва Маруся.

Тя споделя, че обикновено охраната проверява цялостно хората, които влизат в залата, но този път мерките не са били толкова засилени.

Когато концертът приключва в 22:30ч., Маруся с приятелката си решават да останат по местата си, за да изчакат по-голямата част от хората да напусне залата.

„Останахме по местата си, обсъждайки концерта и чухме силна експлозия. Чух откъде идва звукът и погледнах в тази посока, помислих, че е тонколона и погледнах към хората, които прибираха техниката, и си помислих, че са те. Тогава видях един човек, който гледаше нагоре и разбрах, че звукът не идва от техниците. После чух всички да викат от външната страна и да бягат обратно към стълбите и да се връщат надолу към залата.“ 

От шока момичето не успява да се изправи, за напусне залата, затова нейната приятелка буквално я издърпава и двете се сливат с потока от хора, които се опитват да намерят аварийния изход: „Децата и големите хора бягаха без посока навсякъде, защото никой не знаеше какво всъщност се случва. Имаше деца, които търсеха родителите си и родители, които търсеха децата си.“

В залата цари хаос и Маруся изгубва своята приятелка от поглед. Малко по-малко от час по-късно все пак се намират.

Маруся споделя, че няма да посети благотворителния концерт на Ариана Гранде и останалите музикални звезди, защото все още е изплашена от случилото се: „Концертът е много благородна кауза в името на загиналите и пострадалите. Целта е да се съберат средства, които да отидат при семействана на жертвите“.