Най-малко осем души са загинали, след като ураганът "Грейс" връхлетя източната част на Мексико тази събота, пише "Би Би Си".

Снимка: Reuters

Смъртните случаи и най-тежките щети са в щата Веракрус, където бурята е изкоренила дървета при навлизането си на сушата рано в събота.

Снимка: Reuters

Пороите са превърнали улиците в кални реки, а ветрове със скорост 200 километра в час са отнесли покриви, съборили са стълбове и са оставили стотици домакинства без ток.

Снимка: Reuters

Сред жертвите са майка и пет от нейните деца, които са били затрупани, след като земна маса от хълма се е срутила върху малкия им дом.

Снимка: Reuters

Бащата е успял да извади живо само едно от шестте си деца, а останалите, сред които и двуседмично момиченце, не оцеляват.

Снимка: Reuters

По-късно ураганът е отслабнал до тропическа буря, докато се придвижва към вътрешността на страната, но може да се развие в нов циклон следващата седмица в Тихия океан.

Снимка: Reuters

Мексиканските власти остават нащрек поради заплахата от преливане на реки и свлачища.

Снимка: Reuters

Почти 8 хиляди членове на гражданска защита, войници и служители по електроснабдяването са поставени в режим на готовност, за да се справят с последиците от бурята.