Ураганът "Дориан" се движи над океана тази сутрин, след като причини ограничени щети на Пуерто Рико и Вирджинските острови.

Метеоролозите предупредиха, че "Дориан" се засилва и се очаква да достигне опасната категория 3, докато минава на изток от югоизточните и централните Бахамски острови през следващите два дни. Според прогнозите в събота ураганът ще премине близо до или над северните Бахамски острови, а в неделя ще достигне американския щат Флорида, пише Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Снимка: EPA

При преминаването си над островите в Карибско море вчера "Дориан" беше ураган от категория 1. Той причини прекъсвания на електричеството и наводнения на места, но не и сериозни щети.

"Дориан" причини прекъсване на подаването на електроенергия на островите Сейнт Томас и Сейнт Джон на американските Вирджински острови и частично на остров Санта Крус.

Снимка: EPA

Съборени са дървета и поне един електропроводна линия, но няма данни за големи наводнения. Няма данни за сериозни щети на британските Вирджински острови.

Късно снощи "Дориан" се намираше на около 145 км от пуерториканската столица Сан Хуан и се движеше на северозапад с около 20 км/ч.