Херцогът и херцогинята на Кембридж – Уилям и Кейт, излязоха от лондонската болница "Сейнт Мери" със сина си на ръце. Те поздравиха чакащите пред входа на лечебното заведение представителите на медии от цял свят.

Кейт помаха на журналистите и заяви, че това е „специален момент” за всеки родител, предаде Би Би Си. Уилям от своя страна коментира, че двамата със съпругата му „все още работят върху името” на сина им.

"Той има добри бели дробове, това е сигурно", каза Уилям, очевидно намеквайки за гласовитостта на новороденото, докато Кейт заяви, че двамата със съпруга й са много развълнувани от появата на първото им дете, което е трети в линията наследник на британския престол.

След това щастливото семейство се качи в джип и пое към двореца Кенсингтън.

По-рано до медиите бе разпространено официално съобщение, според което височайшите родители ще напуснат болницата още тази вечер, като „херцогът, херцогинята и техният син ще се настанят в двореца Кенсингтън”.

Показването на Кейт и Уилям, носещи сина си на ръце, се случи непосредствено след като бабите и дядовците на новороденото го посетиха в "Сейнт Мери", където Кейт роди преди ден.