Тринадесет годишно българско дете е убило двамата си братя в Гърция от ревност. Това е версията, по която работи гръцката полиция, съобщи местен телевизионен канал, цитиран от БНР.

Седемгодишният Иван и 4-годишният Динко, които изчезнаха в четвъртък от района на село Стрефи в община Илия в Гърция, бяха открити в четвъртък удавени.

Майката на децата обяснила пред полицаите, че децата тръгнали към къщата на баба си, но не стигнали до там.

По време на разследването и възстановяване на случилото се полицаите се усъмнили в две неща. Не е възможно децата да са се подхлъзнали и паднали в канала заедно, нито да са опитали да се разхладят, защото и двамата не можели да плуват.

На криминалистите им се сторило странно поведението на третото дете на семейството, което е на 13 години. Местният телевизионен канал на област Илия, където се случи трагедията, съобщи преди обед, че третото дете си е признало за убийството.

По непотвърдена информация, 13-годишното дете на семейството е блъснало в канала двамата си по-малки братя, за да си отмъсти на родителите, които проявявали към тях повече внимание.

Българското семейство живее и работи от години в Гърция.
Жителите на област Илия обявиха в петък ден на траур в памет на българските деца. До края на деня се очаква официално изявление от полицията.