Турската армия, която 53-ти ден провежда операция "Ефратски щит" в Северна Сирия, е поразила 80 цели на терористичната групировка "Ислямска държава", като ги е подложила на масиран обстрел по суша и по въздух. Две от унищожените цели са били военни щабове на групировката. Поразени са три оръжейни склада и няколко заслона в района на селищата Миркане, Ташлъхьоюк и Тилели, се посочва в съобщение на армията, цитирано от БТА.

При атаките на турската армия били ранени 4-ма бойци от опозиционната Свободна сирийска армия, която се подкрепя от Турция.

Военната офанзива е била предприета с цел опозиционните сили да отвоюват от терористите населеното място Ташлъхьоюк. Атаките на опозиционните сили продължават.

Според съобщението на турската армия от началото на офанзивата досега опозиционните сили са установили контрол над 134 населени места /общо 1 110 кв.км/, като са били предприети засилени мерки за сигурността им.

Екипи на турската правителствена служба за бедствия и кризи и на турския Червен полумесец продължават без прекъсване логистичните действие в подкрепа на бойците на опозиционната Свободната сирийска армия и на местното население в Северна Сирия.

Турската армия полага изключителни мерки за това цивилното население да не пострада при офанзивата в Северна Сирия, целта на която е да се окаже подкрепа на коалицията за борба срещу терористите от ИД, както и да се прочистят граничните райони, които са под заплахата от тероризъм, се посочва още в съобщението на армията.