Седем души загинаха при катастрофа на граждански товарен самолет при излитане от военновъздушната база на САЩ в Баграм, северно от Кабул. В съобщение на коалиционните сили се посочва, че при инцидента са загинали всичките цивилни от екипажа на машината. Причините за случилото се разследват.

Представител на талибаните бързо заяви, че те са извършили атака срещу самолета. Но командването на коалиционните сили ИСАФ опроверга тези твърдения и каза, че в околностите на летището не е имало никакви признаци за действия на бунтовниците.

Губернаторът на Баграм Абдул Шукор разказа, позовавайки се на очевидци, че самолетът се е издигнал до височина около 400 метра, когато внезапно започнал да пада.

От централата във Флорида на "Нешънъл еър карго" - компанията собственик на товарния самолет - потвърдиха за катастрофата и седемте загинали. Националността им не бе съобщена.

Днешната катастрофа става два дни след като четирима американски войници загинаха, когато самолетът им падна в Северен Афганистан при разузнавателна мисия.