Земетресение с магнитуд 6,2 в Турция е усетено и в България – в Бургас, Варна и Балчик. Епицентърът на труса е до турския град Дюздже и е регистриран малко след 3 ч. през нощта българско време, на 670 км от София.

Земетресението е било усетено на много места в Турция, включително в Истанбул, Анкара, Бурса, Измир. Последвали са над 70 вторични труса, най-силният от които с магнитуд 4,3.

Нанесени са сериозни материални щети на много населени места.
Снимка: EPA

Съобщава се за 46 души, които са били ранени, съобщава турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, цитирана от БТА. Турският вътрешен министър обяви, че засега няма данни за загинали хора.

На много места хората са излезли на улицата.
Снимка: EPA

Най-много ранени има в Дюздже. Съобщава се за пострадали хора и в Истанбул, Зонгулдак, Сакария, Болу, информира Анадолската агенция.

На много места хората са излезли на улицата.
Снимка: EPA

Нанесени са сериозни материални щети на много населени места. Хората са изпаднали в силна паника при труса, като все още на много места те са на улиците. На част от тях са раздадени одеяла.

Днешният ден е обявен за неучебен за учениците, както и за някои студенти, в четири окръга - Дюздже, Сакария, Болу, Зонгулдак.