Трима от ранените при вчерашната тежка влакова катастрофа в Германия са в тежко състояние, трима са със средна степен на нараняване, а останалите 41 пострадали са леко ранени, съобщи пожарната служба на град Меербуш, цитирана от ДПА.

Вчера около 20 ч. регионален експресен влак се блъсна в неподвижен товарен влак край Меербуш, близо до Дюселдорф в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Засега не е ясно защо товарният влак се е намирал на това място и не се е движел.

При удара един от вагоните му излезе от релсите и събори висящите над него кабели на контактната мрежа. Откъснатите кабели забавиха спасителните операции. Наложи се е аварийните екипи на Дойче бан да изключат електрическата мрежа и едва след това спасителите можаха да влязат във влака и да се погрижат за пътниците.

В. „Билд“ съобщи, че машинистът на пътническия влак е видял стоящия на релсите товарен влак и своевременно е натиснал спирачките. Той също така е успял да предупреди пътниците за наближаващия сблъсък и им е казал да се преместят в задните вагони.

Няма данни за пострадали българи.