Втора поредна нощ Русия нанесе атаки с дронове срещу Киев. В столицата на Украйна няколко пъти беше обявена тревога за въздушно нападение.

Според ръководителя на столичната областна администрация няма жертви и нанесени критични щети.

„Вражеските безпилотни летателни апарати бяха пуснати на много групи и атакуваха Киев на вълни, от различни посоки, като в същото време постоянно променяха векторите на движение по маршрута“, заяви ръководителят на военната администрация на Киев Серхий Попко.

Ударите предната нощ предизвикаха спирания на тока в над 400 населени места и повредиха петролно депо в Одеса. Москва засили нападенията си срещу украинската столица след няколко седмици пауза.

По предварителна информация системите за противовъздушна отбрана на Украйна са поразили близо 10 ирански безпилотни самолета камикадзе "Шахед" в Киев и околностите му.

В среднощното си обръщение президентът Зеленски предупреди, че Русия вероятно се запасява с ракети, за да може през зимата отново да атакува украинската енергийна инфраструктура.

Снимка: bTV

Междувременно руските системи за противовъздушна отбрана съобщиха, че са унищожили дрон, изстрелян от Украйна към Москва.

„Няма щети или жертви в резултат на падащите отломки“, заяви кметът Сергей Собянин в Телеграм.

Дронът е бил унищожен в Богородское, което се намира в североизточните покрайнини на Москва, каза Собянин.