Ден на траур в Русия след самолетната катастрофа, при която загинаха 71 души. Намерени са и двете черни кутии на машината, но все още не са известни причините за трагедията.

Следователите обаче са категорични, че на борда не е имало взрив.

Вече е ясна и самоличността на жертвите. 20-годишната Екатерина Закладная губи майка си. 39-годишната жена е работила в Москва. Сама изхранвала семейството си. Два пъти годишно пътувала до Орск, за да види трите си дъщери.

„До последно вярвахме, че ще има поне един оцелял. Но после видяхме списъка и майка ми беше предпоследна в него”, споделя младата жена. Сега Екатерина ще трябва да прекъсне обучението си, за да се грижи за малкия си син и сестрите си, които са на 5 и на 19 години.

В катастрофата загива и 17-годишният Иля Политаев. Връщал се от училищна олимпиада в Москва, на която станал първи.

В катастрофата загиват всички 71 души на борда, сред които шестима членове на екипажа. Освен 17 годишния Иля, сред жертвите са и деца на 5 и на 12 години.

Охранителни камери запечатват момента, в който самолетът пада на земята и избухва. „Установено е, че машината не се е разпаднала във въздуха и не е имало пожар на борда. Експлодирала е при удара със земята”, посочи говорителят на Следствения комитет на РФ Светлана Петренко.

Екипажът не е подал сигнал за помощ. Сред възможните причини за катастрофата са метеорологичните условия, технически проблем или човешка грешка. Докато разследването продължава, в Орск и Оренбург почетоха паметта на загиналите.