Съединените щати възобновяват преговори с талибаните. Това обяви американският президент Доналд Тръмп при изненадващо посещение в Афганистан.

Той пристигна в най-голямата американска база в страната – Багрaм, за да поздрави военните за Деня на благодарността. Тръмп пристигна в базата малко след 20:30 ч. местно време и прекара там повече от два часа и половина. На журналистите бяха дадени строги инструкции да не разгласяват визитата от съображения за сигурност на президента.

Снимка: btvnovinite.bg

Американският президент посети Афганистан повече от два месеца след прекратяването на мирните преговори с талибаните, след като при бомбен атентат в Кабул бяха убити 12 души, сред които един американски войник, припомня АП.

Преди това Тръмп разговаря с афганистанския президент Ашраф Гани. Само преди два месеца ръководителят на Белия дом обяви, че преговорите с талибаните са прекратени.

Днешната визита е първа за Тръмп в Афганистан и идва на фона на безпрецедентно напрежение между президента и висшето военно командване във Вашингтон.