Американският президент Доналд Тръмп се оплака по време на пресконференция за ситуацията с COVID-19 в Щатите, че никой не го харесва. Коментарите му са по повод високия рейтинг на одобрение на д-р Антъни Фаучи и предизвикаха хиляди подигравателни коментари онлайн, пише „Ню Йорк таймс“.

По време на пресконференцията Тръмп говори за това, че от началото на пандемията работи много близо с Фаучи и „администрацията общо взето е изпълнила всичко, което той ни е посъветвал“.

„Любопитно е, едни хора работят с нас, за нас, д-р Фаучи и д-р Бъртс, и двамата с високо одобрение. И в същото време тях ги харесват, но мен никой не ме харесва! Може да е само заради характера ми, това е“, казва Тръмп в един момент от пресконференцията.

Коментарът му предизвика лавина от подигравателни колажи и видеоклипове в „Туитър“, където се появи и хаштаг „Никой не харесва Тръмп“.

„Да, определено никой“, написа един потребител, споделяйки видео на Мелания Тръмп, която момента променя изражението си, когато съпругът й не я наблюдава.

„Никой не харесва Тръмп, дори и бебетата не го харесват“, написа друг потребител и сподели видеоклип, в който американският президент очевидно стряска без да иска малко дете.

Друг потребител сподели колаж, на който виждаме американският президент възседнал статуята на свободата, която е с вързани ръце. Тръмп плаче с глас и крещи „Никой не ме харесва!“.

А една от най-споделяните картинки е откъс от „Властелинът на пръстените“, в който героят Ам-гъл казва „Ти нямаш приятели!“.