Бразилка на 23 години e починала на концерт от турнето Eras на Тейлър Суифт в Рио де Жанейро, съобщи Ройтерс, позовавайки се на организаторите на турнето в Бразилия.

Причините за смъртта на Ана Клара Беневидес Мачадо не е обявена, но според медийни информации на посетителите на концерта не било разрешено да внасят бутилки с вода на стадиона въпреки високите температури. Кметът на Рио де Жанейро е поискал промяна в правилата преди последните два концерта от турнето на Суифт.

Тейлър Суифт написа на ръка, че е с разбито сърце и публикува бележката в социалните медии.

Организаторите на шоуто Time4Fun съобщиха в Инстаграм, че Беневидес била прегледана от парамедици, след като не се почувствала добре. Тя била откарана в спешния център на стадиона, след това в болница, но час по-късно издъхнала.

Вчера термометрите в Рио де Жанейро показаха 59,7 градуса по Целзий. Температурите в Рио и по-голямата част от Бразилия тази седмица са рекордно високи и опасни, а според местни медии почитателите на певицата са чакали на опашка с часове пред стадиона.

Попзвездата Тейлър Суифт отложи втория си концерт в града след фаталния случай. Властите наредиха на организатора да позволи на феновете да носят бутилки с вода на шоуто, което ще се проведе утре.