Минусови температури, по-ниски от обичайните за сезона, са регистрирани днес в района на Среден Урал. В някои части термометрите показват минус 50 градуса по Целзий, предава Ройтерс.

Докато синоптиците предупреждават за понижаване на средните дневни температури под климатичните норми с до 17 градуса, цените на такситата в региона рязко скочиха, а жителите на Екатеринбург коментираха, че времето много им харесва.

„Аз съм издръжлив човек. Преминах през много неща в живота си, така че тези температури за мен не означават нищо. Вчера карах колело около 25 км и беше много добро каране“, коментира 51-годишният Константин Бобикин.

„Страхотно време - в сравнение с другите градове“, посочва жител на Московска област.

„Когато стигнахме до Перм, беше минус 40 градуса, времето в Екатеринбург е просто страхотно“, смята Ксения Куликова.

Мария Королева, жителка на Екатеринбург, казва, че е израснала в Източен Казахстан, където времето винаги е било минус 40 градуса през зимата.

„Като дете постоянно бях навън. Живях там до 24-годишна възраст и никога не съм се страхувала от времето. Сега зимните температури в Урал много ми харесват. Просто обичам това време“, казва тя.

Преди две седмици самолет на Ural Airlines не можа да излети от замръзналата земя. Двигателят е работел, но машината просто не е могла да се отлепи.