Украинският президент Владимир Зеленски посрещна Том Круз в Киев, за да обсъдят местата за новия филмов проект на холивудската суперзвезда, съобщават от пресцентъра на държавния глава, цитирани от БГМНЕС.

Вероятно това ще са локациите за новата „Мисия невъзможна“, която Круз подготвя.

Зеленски, който беше популярен комик до президентските избори тази пролет, разказа на 57-годишния актьор за собствения си опит в киното.

По-рано Круз беше забелязан в метростанция в Киев, която е запазила автентичния си вид от времето на съветската епоха.

Не е разкрито дали двамата са обсъждали настоящия скандал между Русия и САЩ, който инициира процедура по импийчмънт срещу американския лидер Доналд Тръмп.

Тръмп беше обвинен, че е притиснал Зеленски да проведе негативна кампания срещу бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, фаворит сред демократите срещу Тръмп на президентските избори през 2020 г.

Снимка: https://www.facebook.com/zelenskiy95

Срещата на Зеленски с холивудската звезда беше критикувана от опозицията на украинския президент. По думите им държавният глава трябва да се съсредоточи върху собствената си „мисия невъзможна“ - справянето с корупцията и прекратяване на войната с подкрепяните от Русия сепаратисти на изток.

През септември 41-годишният лидер на Украйна се срещна с холивудските актьори Мила Кунис, Аштън Къчър и Робин Райт на събитие в Киев.