Трима души са убити при нападение с нож във френския град Ница, съобщава Ройтерс, позовавайки се на местните власти. Според информацията едната жертва е била обезглавена.

Нападателят е нахлул в местна църква, където е убил двама от присъстващите. Има и ранени, но точната бройка все още не е ясна. По първоначални данни става въпрос за тероризъм, каза кметът на града Кристиан Естроси в „Туитър“.

Нападателят е задържан на място. Той бил ранен от полицията и в момента се намира в болница.

Кметът на Ница обясни още, че нападателят е викал „Аллах е велик“ по време на атаката, както и по време на задържането си.

Атаката идва малко след убийството на френския учител Самуел Пати. Той беше убит, защото е показал на учениците си карикатури на пророка Мохамед.

След убийството на Пати френските власти, подкрепени от много обикновени граждани, бяха категорични, че карикатурите могат да бъдат показвани. Те бяха препечатани в повечето френски медии, което предизвика гняв в мюсюлманския свят. Това доведе до обвинения срещу френския президент Еманюел Макрон, че преследва антиислямистка цел.

Все още не е ясно дали атаката в Ница е свързана по някакъв начин с Пати, но френските власти от дни предупреждават, че е вероятно да има нови терористични нападения.