„Моят филм има 25 награди от по-големи фестивали, но се оказа, че всички те не струват колкото номинацията за Оскар”, каза номинираният българин Теодор Ушев пред bTV.

„Приключението Оскар е едно шоу, това е една провинциална награда, местна, която е излъчвана международно. Тя е най-медиатизираната награда в света. Знаят как се прави бизнес, продават я успешно и хората се вълнуват”, казва Ушев.

„Тези хора знаят как се прави бизнес и този шум започва да ми идва страшно много”, допълва той.

„Когато човек е под светлината на прожекторите и има успех, много хора се обаждат. Когато е неуспешен изведнъж остава сам, това го знаех – винаги е така и това е нормално. Аз си мисля, че все пак съм подготвен за това, не съм на 20 години”,  разказва Ушев.

Дори и да не спечели статуетката, аниматорът смята, че ще има поне няколко години свобода. „Продуцентите ми ще ме оставят да правя каквито филми си искам”, казва той.

Ушев е решил да не пише предварително благодарствени речи, защото е много суеверен.

Оскарите по bTV

„Оскарите са мода, бизнес, но и моментното хрумване на членовете на Филмовата Академия”, каза Георги Тошев, водещ на специалното студио за Оскарите по bTV Cinema тази вечер.

В специалното студио на bTV Стаси Кара и Георги Тошев ще посрещнат редица родни звезди. „Доказали се актьори, изпълнители, журналисти, сред които Теодора Духовникова, Михаил Дюзев, Ники Илиев, Стефания Колева, Рафи, Михаела Филева и др. Ще видим и доста любопитни видеа. Ще видим и интервю с номинараната Изабел Юпер”, споделя Стаси Кара.

А кои ще бъдат победителите – предстои да разберем.

Любопитни факти и интервюта за наградите „Оскар”, както и ключови моменти от награждаването можете да гледате в неделя, 26 февруари от 23:00 ч. по bTV Cinema.

Повече вижте във видеото: