Парти изненада за рожден ден приключи с 18 души от едно и също семейство с COVID-19. Историята е от Карълтън, Тексас, и показва колко лесно може да се заразим с коронавирус, ако не спазваме мерките за социална дистанция.

Рон Барбоса, член на семейството и съпруг на лекар, отказал да присъства на рождения ден на снаха си на 30 май. Причината – със съпругата му преценили, че рисковете от зараза с COVID-19 са прекалено големи и не рискували.

„Просто знаехме, че това ще се случи“, казва Барбоса пред местни медии.

Сред болните са майка му и баща му, които са над 80-годишни, както и сестра му, която се бори с рак на гърдата. И тримата са хоспитализирани, като животът на баща му виси на косъм.

Майката на Барбоса, Карол, минала през тържеството за малко, за да остави подарък. На 6 юни дала положителна проба за COVID-19 и по този начин вирусът стигнал до баща му.

Баща му Франк се намира в интензивно отделение в местна болница и е на животоподдържащи системи. „Наистина ми се къса сърцето. Направиха му вливане на плазма и се надявам това да спаси живота му“, казва Барбоса.

Въпреки семейната зараза, мъжът казва, че семейството му остава обединено, макар „да изпитват коктейл от емоции“ през последните седмици.