101-годишна жена продължава да бъде бъркана с бебе заради грешка в резервационната система на авиокомпания. Проблемът възниква, защото системите на American Airlines очевидно не могат да изчислят, че Патриша е родена през 1922 г., а не през 2022 г, пише Би Би Си.

„Беше смешно, че те си мислеха, че съм малко дете, а аз съм възрастна дама!“ - казва тя.

Столетницата обясни, че би искала грешката да бъде поправена, тъй като в миналото ѝ е създавала известни проблеми. В един от случаите служителите на летището не са имали готов транспорт за нея в терминала, тъй като са очаквали бебе, което може да бъде пренесено.

Последният случай е, когато Патриша лети между Чикаго и Маркет, Мичиган с дъщеря си Крис.

„Тя ми направи резервацията на билета онлайн, а компютърът на летището помисли, че рождената ми дата е 2022 г., а не 1922 г. Същото нещо се случи и миналата година и те също очакваха дете, а не мен“, разказа тя.

Мястото на Патриша е било резервирано като билет за възрастен.

Но изглежда, че компютърната система на летището не е в състояние да обработи дата на раждане толкова далеч в миналото - затова вместо нея по подразбиране е избрана дата, която е 100 години по-късна.

Бившата медицинска сестра, която лети всяка година, за да се види със семейството си и да избяга от студената зима, казва, че и в двата случая служителите на American Airlines са били любезни и отзивчиви, въпреки объркването. 

Столетницата обясни, че би искала това да бъде поправено. При предишния полет Патриша и дъщеря ѝ чакали в самолета, след като другите пътници си тръгнали, тъй като служителите на летището не били осигурили инвалидна количка за нея.

Снимка: iStock

Жената споделя, че признаването на реалната ѝ възраст би било от полза и за Крис.

„Бих искала да поправят компютъра, тъй като бедната ми дъщеря трябваше да носи целия ни багаж и облекло почти километър от единия гейт до другия“, казва тя.

Патриша пътува самостоятелно до 97-годишна възраст, но оттогава разчита на помощта на семейството си.

„Сега имам известни проблеми със зрението, така че не бих могла сама да пътувам“, казва тя.

Но тя е категорична, че проблемите с информационните технологии няма да я откажат от летене, и че очаква с нетърпение следващия си полет през есента.