Във връзка с въведеното извънредно положение 13-ото поредно издание на Часът на Земята за първи път в историята ще протече изцяло в онлайн пространството.

На 28 март, събота, призивът е символично да се изключат светлините между 20:30 и 21:30 ч. По този начин заедно ще покажем, че въпреки сериозното предизвикателство, пред което сме изправени, оставаме обединени около каузата да опазим Земята.

Часът на Земята 2020 ще бъде съпътстван от редица дигитални инициативи. Началото ще бъде поставено още днес в 16 ч. с LIVE събитие на „Фейсбук“ страницата на WWF. Тогава водещите експерти на природозащитната организация в България ще разкажат какво се случва с планетата и как всеки от нас може да допринесе за една положителна промяна.

В събота в 11 ч. специално за най-малките цигуларката Бояна Желязкова ще изпълни „Приказен концерт за Земята“. С помощта на музиката тя ще разкаже различни истории, вдъхновени от планините, реките, птиците, небето, морето и цялата планета Земя.

Кулминацията на Часа на Земята ще бъде в 20.30 ч. Със изключването на светлините започва и международният LIVE концерт "Глас за планетата". Участие в него ще вземат изпълнители от различни краища на света, които ще покажат, че независимо от тежката ситуация, все пак можем да бъдем заедно в името на природата.

Всички събития ще се излъчват директно на „Фейсбук“ страницата на WWF.