Последната изява на обикалялата родната граница Татяна Фестерлинг е преди два дни, в Лайпциг, където се проведе традиционното шествие на антиислямското движение ПЕГИДА. На тази проява Фестерлинг е с воeнни дрехи и емблемата на българското паравоенно движение. 

Германските медии съобщават, че по време на митинга тя призовава всеки преминал военно или полицейско обучение да се присъедини към гражданските отряди на българо-турската граница.

В камуфлаж насред Германия

Демонстрациите на антиислямското движение ПЕГИДА в Лайпциг се провеждат традиционно в понеделник –аналогия с мирните граждански демонстрации през 80-те години, довели до падането на Берлинската стена. 

Този понеделник на сцената отново е Татяна Фестерлинг.

Появата й е седмица след пътуването до България. Облечена в маскировъчни дрехи и с лента на ръката - националният трибагреник с емблемата на движение "Войнски съюз Васил Левски".

От трибуната Фестерлинг критикува канцлера, че действа, водена от хормони: „Меркел се оставя да бъде водена от една внезапно събудена любов, която афиширана от неправителствени организации с лозунга : Мамо Меркел, ние ти благодарим" и възбуждана от арабски момчета, разтърсва хормоните й и съзнанието й е замъглено”.

Коя е тази жена?

52-годишната Фестерлинг е едно от известните лица на ПЕГИДА. Политическата й кариера започва с партията на евроскептиците – „Алтернатива за Германия” в Хамбург.

През октомври 2014 година участва в демонстрация на крайнодесните хулигани срещу салафистите в Хамбург. Тогава от партията се разграничават от проявата й заради обществената критика.

От пролетта на миналата година Фестерлинг е сред водещите фигури на антиислямиското движение ПЕГИДА. Тя бе и кандидат за кмет на Дрезден. Успя да събере над 9, 6 % от гласовете и се класира на  четвърто място сред 6 кандидати.

Снимка: Facebook

След разрив с лидера на ПЕГИДА Лутц Бахман, преди месец стана ясно, че Фестерлинг вече не е част от движението. От май тази година обаче Фестерлинг е активна в новосформираната формация „Крепост Европа". В своя реч обяснява, че движението е с основна цел - запазване на Европа от „диктатурата на Брюксел” и „мюсюлманската инвазия”.

"Крепост Европа" подкрепя действията на политици като Виктор Орбан, Марин Льо Пен и Герт Вилдерс.