Световната здравна организация засега няма да обявява международно извънредно положение заради появилия се в Китай нов коронавирус.

Здравните експерти на този етап не виждат причина за подобна декларация, но все пак смятат за необходимо днес да продължат дискусиите по проблема в Женева.

От днес в Ухан, където се появи вируса само преди 3 седмици, е спряно движението на влаковете и самолетите, за да се ограничат рисковете от международно разпространение на заразата.

Властите в Китай потвърдиха за вече 17 смъртни случая от коронавируса и още 554 заразени. Извън Китай заразени има също в Япония, Филипините, Южна Корея, Тайван, Тайланд и САЩ.

По-късно китайските власти поставиха още един град под карантина, за да ограничат разпространението на вируса, предаде БТА.

От 00.00 часа на 24 януари в град Хуанган, на около 70 км от Ухан и с население от 7,5 млн., временно ще бъде преустановена работата на обществения транспорт и превозването на пътници на далечни разстояния.

Жителите не трябва да напускат града освен при извънредни ситуации. Освен това всички влизащи или излизащи от града автомобили и пътници трябва да преминават през епидемиологична проверка.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!