Както стана ясно - британската монархия изкарва много повече, отколкото харчи. Какво я прави толкова уникална в световен мащаб - разказва Свилен Спасов, единственият българин член на Карлтън Клуб Лондон и учредител на Британско-българската бизнес асоциация.

"Властта по принцип е в правителството, но грижата за британската общност, което е най-важното нещо за Великобритания, е в кралското семейство", каза Спасов.

"В много голяма степен Короната е истински работеща институция. Това са и част от задълженията, които принц Филип е изпълнявал - за грижата за британската общност. Икономическото развитие на Великобритание е изключително свързано с британската общност", допълва той.

"Няма друга монархия с такъв висок стил", заявява Свилен Спасов.

"Както и принц Филип казва - главната сила на тяхното семейство е толерантността", допълва той.

"Много е трудно да се намери втори принц Филип - особенно с чувството за хумор, с което той помагаше в управлението", каза Спасов.

"Когато се запознава с актрисата Кейт Бланшет, тоя пита с какво се занимава, а тя му отговаря, че работи във филмовата инфустрия. "О, моето DVD е развалено, елате да ми помогнете", й казва тогава той", спомня си той една от шегите му.

Вижте какво още сподели Свилен Спасов във видеото горе.

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!