Чували сме да наричат кралското семейство и всички хора, които работят за монархията, "Фирмата". Част от протокола от десетилетия е коментари да се правят рядко.

Официалният образ на фамилията е блестящ и кралски, но реално те преживяват радостите и проблемите, с които се сблъскват всички семейства.

Три от четирите деца на Филип и Елизабет не успяват да постигнат техния щастлив и продължителен брак. Единствено най-малкият им син Едуард не се е развеждал.

Най-известна е любовната история на престолонаследника Чарлз и принцесата на народа - Даяна.

Техният съвместен живот продължава 15 години, но неофициално приключва години по-рано заради, както Даяна признава в интервю - третият във връзката - настоящата съпруга на Чарлз и първа негова любов Камила Паркър Боулс.

От брака на Даяна и Чарлз се раждат принцовете Уилям и Хари.


Любимката на принц Филип и единствена дъщеря на кралското семейство, също е с два брака. Ан е олимпийски състезател по конен спорт. 

Първият й съпруг е конният състезател и капитан от армията Марк Филипс. Двамата имат две деца - Питър и Зара.

Развеждат се след 20-годишен брак, а същата година Ан се жени втори път - за Тимъти Лорънс, бивш военен и главен отговорник за кралските конюшни на Кралицата. Следва втори развод.

Принц Андрю, третото дете на Филип и Елизабет, често е наричан черната овца на фамилията. Носят се легенди за буйната му младост и безразборни връзки.

Бракът му със Сара Фъргюсън продължава 10 години и приключва с бурен развод. Сара дава няколко интервюта, в които разказва за изневерите на принца - сред аферите му са различни манекенки и актриси, включително и с Деми Мур.

Но най-големият скандал е отпреди две години - тогава Андрю беше свързан с финансиста Джефри Епстийн, обвинен че е поддържал мрежа от млади момичета, обслужвали влиятелни личности. Епстийн се самоуби в ареста, а принц Андрю се отказа официално от обществените си задължения като член на кралското семейство.

Най-скромен в личния си живот е принц Едуард. Най-малкото дете на кралската двойка е женен от 99-та година за Софи Рис-Джонс. Двамата имат момче и момиче.

Според кралските хроникьори именно Едуард е любимото дете на Кралицата. През 2013 г. той беше на посещение в България.


Най-младите семейства в кралския двор са на синовете на Чарлз - Уилям и Кейт са отличниците на двора и любимци на кралица Елизабет, имат три деца.

Най-пресният кралски скандал безспорно е свързан с втория син на престолонаследника – Хари, и неговата холивудска съпруга със смесен произход Меган. В момента Меган и Хари живеят в Лос Анджелис, след като се отказаха публично от титлите си. В противоречиво интервю пред Опра Уинфри преди няколко седмица дори намекнаха за расизъм в кралското семейство.


"Те не искаха детето ни да бъде принц или принцеса, без да знаят какъв ще е полът му и казаха, че няма да му бъде осигурена защита. Беше наистина тежко, заедно бяхме на разговор, в който ни казаха, че няма да има титла, а имаше също опасения колко тъмна може да е кожата му, когато се роди. Аз просто не исках да живея повече и това беше постоянна мисъл", каза тогава Меган Маркъл.  

В началото на седмицата принц Хари се върна в родината си за погребението на дядо си. Съпругата му остана в Съединените щати като официално беше съобщено, че причината е в нейната напреднала бременност.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!