На пръв поглед зеленият лук и кафето изглеждат несъвместими, но латето със зеленчука е широко разпространено в Китай.

Пилешки крачета, пържени врабчета и плъхове, варена супа от костенурки и развалени яйца. В Китай има много странни ястия, които вероятно никога няма да искате да опитате.

Наскоро обаче в КНР се появи още нещо необичайно - кафе със зелен лук. За него пише Oddity Central.

Странната напитка стана известна за първи път миналия месец, когато няколко азиатски издания отразиха коктейла, наричайки го една от най-изненадващите комбинации от продукти.

Кафето се приготвя, като първо се намачкват няколко резена зелен лук в чаша, след това се добавят лед, мляко и кафе, преди да се поръси с много билки.

Никой не знае кой точно е измислил тази странна напитка, но през последните месеци сместа беше възприета от множество кафенета, за да привлече повече клиенти и внимание онлайн. Кафето със зелен лук е най-новото попълнение в постоянно нарастващия списък от странни комбинации, известни в Китай като „hei an liao li“ („тъмна кухня“).

Терминът се отнася основно за храни и напитки, които подлагат хората на някакъв вид тест за чувствителност към вкуса. Преди няколко месеца много кафенета в Китай предлагаха ледено лате с чили.

Както се очакваше, обществената реакция на латето със зелен лук беше смесена. Някои хора заявиха, че никога не са мислили, че ще им се наложи да поискат кафе без лук, докато други казаха, че са заинтригувани от уникалното лате, но се притесняват от евентуален лош дъх.