Стрелецът от Лас Вегас, който уби най-малко 50 души, беше идентифициран от полицията като 64-годишния Стивън Падок, съобщи Ройтерс.

Той е местен жител. В стаята, която е обитавал, са намерени много огнестрелни оръжия, съобщи шериф Джоузеф Ломбардо.

Неговият брат – Ерик, каза в кратко интервю, че семейството е шокирано, ужасено и объркано. Той поднесе съболезнованията си и повтори, че никой не е имал представа, че брат му може да извърши нещо подобно.

Според информация на "Вашингтон Пост", преди пенсионирането си стрелецът е работил като вътрешен одитор в компания, която в момента е собственост на авиогиганта "Локхийд Мартин". Обичал да играе покер, слушал кънтри и не общувал със съседите си. Бил в добра форма.

Всъщност, през последните седмици той е задълбочил хазартните си навици, като е възможно да е загубил няколко десетки хиляди долара.

Ен Би Си цитира свои източници в службите, според които Падок няма досие и е спиран само за дребни пътни нарушения. Баща му обаче бил известен банков обирджия от края на 60-те. Според източници на "Дейли Мейл" самият Стивън Падок имал психически проблеми, като му била поставена диагноза "психопатия със самоубийствени наклонности".

Властите обявиха за издирване жена на име Мерилу Денли, за която посочиха само, че е била съквартирантка на Падок, без да уточняват дали е заподозряна за участие в стрелбата.

Снимка: Reuters

Тя беше разпитана от полицията, като се смята, че не е свързана с престъплението.

Открити са и два автомобила, собственост на Падок.

Властите досега не са публикували снимка на Падок, но в социалните мрежи вече се разпространяват фотографии, за които се твърди, че са Мерилу Денли и Стивън Падок.