Въоръжен мъж е открил стрелба в центъра на Берлин. Полицията съобщи, че е имало опит за грабеж в кафене, близо до "Чекпойнт Чарли" – място, много популярно за туристите.  

Снимка: EPA

Изстрелът е чут в района на Фридрихщрасе в центъра на града. За инцидента е съобщено около 14 ч., няма информация за жертви или ранени.

Полицейската операция в района продължава, но на мястото няма линейки, съобщи "Дойче Веле". Берлинската полиция написа в Туитър, че ситуацията е под контрол. Издирва се неизвестен нападател.

Снимка: EPA

"Чекпойнт Чарли" е един от известните бивши военни пропускателни пунктове, построени в Берлин, за да разделят окупационните зони след Втората световна война. Близо до него има много музеи и галери, както и заведения.

По-късно се разбра, че тревогата, предизвикала полицейска акция в центъра
на Берлин, е била фалшива. Изясни се, че обир няма, а изстрелите са дошли от спортен стартов пистолет и са били халосни.

Остава неясно обаче кой е мъжът, предизвикал с действията си паниката на това място. Няма данни действията му да са били политически мотивирани, той не е заплашил никого.