„Не започва нова световна война”, категоричен е българският дипломат Стефан Тафров. „Това, което не е ясно към момента е дали атакати епрез нощта ще са последните”, добави още той.

„Атаката снощи е изцяло в туит политиката на Доналд Тръмп – нямаше как тази атака да не последва, след като той изпрати предупреждение в „Туитър”, нямаше как да не дойдат ракетите”, допълни Милен Керемедчиев.

Той коментира, че по-важното е какво следва след тези удари.

„Сирия се превърна в територия, на която други държави правят вътрешната си политика”, коментира водещият на „120 минути” Светослав Иванов. „Това е една игра, която доста силно задоволява и Съединените щати и Русия”, допълни той.

„Дипломацията е безсилна по отношение на Сирия, защото има един фронтален сблъсък между Запада и Русия”, коментира Тафров. Според него тези въздушни удари няма как да поправят бездействието на бившия американски президент Барак Обама.

„Тогава беше моментът на Запада, в който по някакъв начин да отвърне, да изгони Башар Асад от властта и да прекрати страданията на сирийския народ”, коментира Тафров.