В началото на тази седмица сръбският президент Александър Вучич и здравният министър на страната Златибор Лончар посетиха Клиничния център в Сърбия, който в момента се реновира.

След тяхното посещение обаче в социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как работниците репетират как да поздравят управляващите с аплодисменти, пише сръбското издание "Ен Йедан".

Клипът показва мъж, който прави специално обръщение към събралите се работници, което гласи:

"Това е един от петте най-големи клинични центъра в света – не в Сърбия или в някаква там Европа, а в света. Какво мога да ви кажа за сръбското здравеопазване? То беше спасено от Златибор Лончар. Ще поздравим нашите гости така, както заслужават. Когато са тук, ще започна да ги аплодирам, а вие ще ръкопляскате с мен", обяснява мъжът на работниците, които след това започват да репетират ръкопляскането.

Президентът на Сърбия Александър Вучич твърди, че не знае какво са правили работниците преди обиколката му, нито какъв е този запис.

"Не знам за това, но няма да нападам работниците. Виждам, че ви измъчва, когато получа аплодисменти където и да било. Вероятно вас навсякъде ви аплодират спонтанно, а само мен – нагласено. Ако тази мисъл ще ви помогне да се чувствате по-добре, нека да бъде така. Нямам представа какво са правили тези работници, нито съм очаквал подобно нещо от тях", е заявил той в отговор на въпрос на журналист.

Според Вучич единствената му цел е била "да им подаде ръка, да попита как се справят с жегите, както и дали работят усилено и дали могат да свършат работата навреме".

"Нямам нужда от аплодисменти. Мога всеки ден да събера хиляда, пет, десет, петдесет и дори сто хиляди души, които да ми ръкопляскат, но не бих го направил, защото би било безотговорно", е добавил президентът.