Сръбски депутат обвини България, че извършва масирана разузнавателна дейност в неговата страна.

Председателят на комисията за Косово Милован Дрецун направи това изявление по повод разразилия се в Белград шпионски между Сърбия и Русия.

Напрежението възникна, след като в медиите се появиха кадри как руски дипломат дава пари на високопоставен сръбски държавен служител.

В интервю за държавната телевизия депутатът Милован Дрецу хвърли цялата вина за скандала върху България, която била плацдарм за хибридни действия срещу Сърбия и Русия.

„Искам да ви припомня, че неотдавна аз лично съобщих публично, че в Скопие е сформиран и замаскиран разузнавателен център, където има шпиони от съседните държави като България, Хърватия, Северна Македония. В Сърбия България има изключително мощно разузнавателно присъствие”, каза Дрецун.

В коментар за обвиненията от МВнР заявиха за bTV, че през последните месеци това са поредните нелепи и неверни обвинения на Дрецун към нашата страна.

„България цени високо отличните отношения със Сърбия и се надява тези изявления да са лично мнение на депутата”, се казва още в позицията на външното ни ведомство.