Голяма "спасителна операция" се проведе на летището във Франкфурт, след като десетки пътници на авиокомпания „Кондор“ се оплакали от гадене и повръщане по време на полет.

Самолетът пътувал от африканската държава Мавриций до Германия. Инцидентът се е случил в четвъртък, машината е кацнала в 17:33 часа местно време.

70 от 290-те пътници на борда съобщили, че внезапно усетили симптоми на гадене и повръщане, съобщават германските медии.

Бързо била направена организация при кацането си във Франкфурт машината да бъде посрещната от екипи на Спешна помощ. Било поискано съдействие и от Хесен.

Говорителка на авиокомпания „Кондор“ потвърждава инцидента и посочва, че екипажът не е бил засегнат. По време на полета състоянието на пътниците е било проверено и е установено, че пътуването може да продължи.

Снимка: iStock

Самолетът е кацнал безопасно във Франкфурт, където медицинските специалисти са били на разположение да се погрижат за засегнатите хора. На място са пристигнали 15 коли на Спешна помощ.

„Кондор“ вече е започнала разследване по случая, за да установи причината за неразположението на пътниците и да предприеме евентуални мерки.

Авиокомпанията работи в тясно сътрудничество с всички отговорни партньори и власти. В момента все още причините са неустановени.

„Като цяло не участваме в спекулации относно причината - например за отделни менюта на борда, които са били приготвени в Мавриций“, посочва горовителката им.

През последните дни бури водят до закъснения на полетите на летището във Франкфурт. Светкавици в радиус от десет километра около летището са довели и до временно спиране на обработката на данни. Според говорител на летищния оператор "Фрапорт" се е наложило полетните операции да бъдат прекъснати за време между 90 минути и 2 часа.

Около 100 полета са отменени в четвъртък. Заради бурята провинция Хесен е издала извънредни разрешения за излитане и кацане.