Офицери и моряци от военноморските сили от Тайланд се впуснаха в опасна мисия и един от тях рискува живота си, за да  спасят четири котки, изоставени на потъващ риболовен кораб в Андаманско море, съобщава „Ройтерс“.

Риболовната гемия „Фасмонсин Нава 10“ се запалила и е започнала да потъва, когато преминавала на около 13 км от остров Ко Аданг.

Всичките осем от членовете на екипажа на кораба са скочили от плавателния съд в морето и са били спасени от преминаващ риболовен кораб, съобщава тайландският вестник „Дъ Нейшън“.

Когато военноморският флот се отзовал на сигнала за помощ и негов плавателен съд бил изпратен да инспектира мястото и да провери дали в района няма нефтени разливи,  матросите открили няколко забравени „членове” от екипажа на потъващия кораб.

Снимка: Ройтерс

Моряк от военноморската дивизия за въздушна и крайбрежна отбрана използвал фотоапарата си, за да разгледа през обектива обърналата се гемия. Тогава забелязал главите на една или две котки.

Друг матрос доплувал до преобърнатия риболовен съд, след което сложил котките на гърба си, за да ги отведе на сигурно място.

Снимка: Ройтерс

Въпреки всички премеждия, животните не са пострадали и са здрави.

Сега за тях се грижат спасителите им на командния пункт на остров Ко Липе, съобщава „Ройтерс“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!