Сирийският бежанец, който бе спънат нарочно от унгарска журналистка, докато бягаше от полицията в Унгария, пристигна в Испания, където бе поканен да стане треньор по футбол, съобщи Франс прес.

Видеото от 9 септември, в което Осама Абдул Мохсен бяга от унгарските сили на реда, носейки на ръце сина си Заид, а унгарската журналистка му подлага крак, за да падне, обиколи света:

"Обичам ви всички, обожавам Испания, благодаря Испания", каза сега на английски Мохсен пред многото журналисти, дошли да го посрещнат на железопътната гара в Барселона, където пристигна с влак от Париж.

"Всичко, което искам, е да тренирам. Искам просто да стана треньор", каза пред камерите той, заобиколен от двете си деца.

Мохсен пътува към испанската столица Мадрид. Директорът на Националния център за обучение на треньори по футбол в мадридското предградие Хетафе, Мигел Анхел Галан, е научил от пресата, че сириецът също е треньор.

Той каза в ефира на местно радио, че ще му осигурят квартира, храна, дрехи и работа като треньор и ще помогнат на съпругата му, дъщеря му и другия му син, които са в Турция, да дойдат и да получат убежище.