Фотография на възрастни мъж и жена трогна социалните мрежи. Уолф и Анита Готшал, които са заедно от 62 години, били принудени да се разделят за осем месеца, за да живеят в различни старчески домове.

На снимката, заснета от тяхната внучка, възрастните хора плачат при една от срещите си. Младото момиче публикува снимката във „Фейсбук” като написа, че това е „най-тъжната фотография, която някога е правила”.

Снимката е споделена над 5000 пъти в социалните мрежи.

По думите на внучката възрастната двойка била принудена да се раздели за първи път от години, заради забавяне на здравната система и липсата на места в старческия дом на дядо й.

Роднините на Уолф и Анита пътуват на всеки два дни от единия до другия старчески дом, за да може възрастната двойка да прекара малко време заедно.

„Дядо има деменция, която се става все по-силна с всеки изминал ден. Спомените му свързани с баба ми все още не са изчезнали”, пише внучката на Уолф и Анита. Тя допълва, че ако двамата бъдат разделени за по-дълго дядо й може да забрави баба й.

От лечебното заведение, в което живее Уолф се извиниха за неудобството, като поясниха, че правят всичко възможно, за да съберат възрастните хора.