Трагедия отвъд Океана –Алек Болдуин уби човек на снимачната площадка. Актьорът е прострелял операторка по време на снимки на филм. Пострадал е и режисьорът.

Инцидентът става на снимачната площадка на новия уестърн "Ръст", в който Болдуин играе и продуцира. Причините за трагедията остават неясни.

Болдуин е използвал реквизитно оръжие на снимачната площадка в Ню Мексико. Говорителят на актьора съобщи, че вместо с халосни, оръжието е било заредено с истински патрони.

Жертвата е 42-годишната операторка Халина Хътчинс. Тя е откарана с хеликоптер в болница, но почива от раните си. Пострадал е и режисьорът Джоел Соуза, който е вън от опасност за живота.

Снимка: Reuters

Инцидентът много напомня на този със сина на Брус Лий, който умира след подобен инцидент през 1993 г. В "Туитър" профила на Брандън Лий се появи и реакция: „Никой никога не трябва да бъде убиван от оръжие на снимачната площадка. Точка по въпроса“.

63-годишният Болдуин беше разпитан от полицията в Ню Мексико и по-късно освободен. Разследването продължава. От международната гилдия на операторите определиха случилото се като "ужасяваща загуба".

Тече разследване по случая. Няма повдигнато обвинение срещу Болдуин.