Във Франция е бил засечен първи случай на болен от маймунска шарка, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мъж на 29 години в района на Париж се е заразил с вируса, без да е пътувал до страна, където той циркулира, съобщиха местните власти. Заразеният няма сериозни симптоми и се е изолирал у дома си.

В Германия също беше засечен първи случай на зараза, предаде ТАСС, позовавайки се на Института по микробиология на германските въоръжени сили. По информация от института вирусът е бил открит вчера при пациент, при когото са били забелязани характерните за болестта кожни изменения.

Регионалните власти в Мадрид съобщиха за 14 потвърдени случая на маймунска шарка днес, с което общият брой на случаите в Испания става 21, предаде Ройтерс. В страната има още 20 случая, за които се подозира, че са на това заболяване - 19 от тях са в централния регион на страната около Мадрид, а един е на Канарските острови.

Няколко случая са били засечени и във Великобритания, където властите предлагат на здравните работници и други хора, за които се смята, че може да са били изложени на заразата, да се ваксинират с ваксина срещу дребна шарка.

Били са засечени и няколко случая в Португалия. Вчера постъпиха съобщения за открити единични случаи на заразата в Италия и Швеция.

Властите в канадския град Монреал съобщиха за 17 случая на предполагаема зараза с маймунска шарка. Здравните власти в американския щат Масачузетс вчера съобщиха за случай на заразата, като става дума за мъж, който наскоро се е завърнал в САЩ от Канада. За случай на човек, заразен с маймунска шарка, съобщиха и властите в австралийския щат Нов Южен Уелс.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!