Нова тенденция след решението за брекзит – все повече българи с опит и образование във Великобритания се връщат и търсят развитие у нас. Причината е растящата несигурност за чужденците на острова.

След 4 години в Лондон, от няколко месеца Ралица Борисова отново е в България и работи тук. След решението за брекзит, ситуацията там станала напълно непредвидима. Ралица си спомня, че за няколко дни цените скочили двойно.

От 10 години Форумът "Кариера в България" помага на българи от чужбина да намерят работа у нас.

Сега връщащите се от Великобритания са с 1/3 повече – високо образовани, с интерес към добре платените сфери – от финансов сектор през аутсорсунг, ИТ, маркетинг, реклама, по-скоро бизнес насочени сектори.

"Тези сектори се развиват добре и ако високообразован българин от Лондон иска да стане предприемач в България ми се струва, че това е доста добро място и ще му бъде по-лесно, отколкото в Лондон", смята икономическият анализатор Петър Ганев.

Виждайки накъде отиват преговорите между Великобритания и Евросъюза, Ралица е убедена, че е постъпила правилно. Очаква и приятелите й да направят като нея.